Webbseminarium om framtidens arbetsmarknadsstatistik

Hur ska den framtida arbetsmarknadsstatistiken se ut? Vilka data behöver vi för att förstå och beskriva utvecklingen på den svenska arbetsmarknaden? Hur balanserar vi mellan informationsbehov och uppgiftslämnarplikt, kostnader och juridiska förutsättningar?

Vid seminariet presenteras några möjliga inriktningar för framtidens statistik. Dessa har tagits fram av SCB, Medlingsinstitutet respektive Arbetsmiljöverket, som tillsammans ansvarar för den officiella arbetsmarknadsstatistiken. Även Arbetsförmedlingen deltar i det myndighetsövergripande samarbetet.

Förslagen kommenteras och diskuteras av parterna, forskare och Konjunkturinstitutet. Det kommer även att ges möjlighet för åhörarna att framföra synpunkter. Diskussionen kommer att utgöra ett viktigt underlag för utformningen av det slutliga förslaget som ska presenteras i maj 2021.

Seminariet modereras av Mats Wadman, ordförande Svenska ILERA-föreningen.

Tid och plats

  • Onsdagen den 21 oktober kl. 12:00-14:00.
  • Webbseminarium via Skype: Anslut till Skype-mötet  ( Har du inte använt Skype tidigare? Då behöver du installera Skype för företag vilket du kan göra genom länken ovan. När du gjort installationen (utan att skapa ett konto) klickar du åter på länken för Skype-mötet för att komma in på webbinariet. Tänk på att gå in på länken några minuter innan webbinariet börjar. För att säkra bild- och ljudkvalitet under evenemanget ber vi dig att hålla din mikrofon och webbkamera avstängd. Efter presentationen kan du ställa frågor genom Skype.)

Anmälan

Anmälan senast den 15 oktober via formuläret nedan.

Välkomna!

Svenska ILERA-föreningen

Mats Wadman

Nedan kan du anmäla dig till ovanstående seminarium.

Förnamn: ( * )
Efternamn: ( * )
Email: ( * )
Organisation:
Förtäring:
Är du medlem i ILERA?
Jag vill ha framtida inbjudningar:
Meddelande: